Wednesday, April 27, 2011

macam macam penyakit la aku ni .....

aku tak tahu la ape penyakit aku ni , gatal gatal 1 badan , rase terseksa tuh jangan cerita la , malam malam susah gile nak tidur , terpaksa garu garu , dah macam hape da , tergaru sana tergaru sini , rase nak nangis pon ade . bukan gatal macam kena gigit nyamuk tu , tapi ni gatal yang melampau melampau tuh . abis kulit aku yang gebu tuh da bercalar calar .

dah lame jugak la kena gatal gatal ni , seluruh badan pulak tuh ! :( , nak masuk sminggu da kot . semalam baru la terpikir nak pergi klinik , da tak tahan gatal punye pasal . cepat cepat la aku mesej kakak aku yang tengah kerja tuh .

aku : wey , balek la cepat , teman kite p klinik
sis nisa : kite OT la malam ni , ko siap la dalam kul 8.30
aku : okey2

lepas magrib tuh , da solat terus siap siap , dalam kul 9 kot baru la ondeway p klinik Nanda . da sign borang ape tah kt kaunter klinik tu , terus duduk tunggu nurse panggil masuk bilik doktor , nasib la tak tunggu lame , sebab klinik tu pon tade orang datang time tuh , happy la kan , tak payah nak tunggu lame lame ni ,

lepas 3 minit tunggu , nurse panggil masuk .....

doktor : assalamualaikum
aku : waalaikumsalam... *terkejut aku dia bagi salam, igtkan india, rupenye melayu*
doktor : cik nabilah umor brape ?
aku : 18 tahun
doktor : cik nabilah sakit ape ?
aku : gatal gatal 1 badan *neves aku nak jawap*
doktor : cik nabilah ade allergic dengan ape ape atau tergigit serangga ke ?
aku : erm takde kot *adoyy , mane la aku ingat :( *
doktor : boleh tunjuk tak tempat yang gatal tuh ?
aku : *muka aku  da gelabah da , takan nak tunjuk kot , malu laa , kat perut aku pon gatal gatal gak , takan nak tunjuk jugak*
doktor : tunjukkan yang kat tangan
aku : *menarik lengan baju*
doktor : okey2 , saya bagi awak ubat untuk makan dan ubat sapu , kalau tak hilang jugak , datang lagi untuk cucuk , ke awak nak cucuk terus ??
aku : emm tak tahu laa ........emm takpelaa terus cucuk jela *aku da tak sabar nak sembuh, terseksa tahu*
doktor : okey sile baring kt situ
aku : *terkulat kulat aku sbb tak tahu nak baring cmne , nasib ade nurse tolong*
doktor : okey sy cucuk ni , rase sakit sikitla
aku : *lame gila doktor tuh cucuk punggung aku , sebab nak masukkan ubat sekali*

........................................................................................................................................................

da abis cucuk tuh , aku pon keluar p duduk dekat dgn kaunter nak tunggu ubat , sakit kena cucuk kt punggung aku tuh tak ilang2 lagi , tak lame tuh nurse kt kaunter panggil utk amek ubat , lepas da siap amek ubat terus blah pergi kt kereta ...

sampai rumah pon still sakit lagi kena cucuk , seumur idop aku , da 2 kali aku kena cucuk , dulu yang sebab nak jahit kaki aku , time tuh doktor cucuk kt punggung gak , huhuhu , yang ni pon kt punggung gak , emm , apela nasib . now gatal gatal ni still tak ilang lagi , tak tahu la nak kena tunggu berapa hari :'(

malam ni tak tau la leh tidor lena lagi ke tak , emm hope cepat la ilang gatal gatal ni , aminnn :(


p/s : panjang gile entri aku ni , emm lantak la sane ... zzzzz =='

3 comments :

mr.syazwan said...

ehh wan ada gak kena mcm ni

lps g mandi sungai gatal2 kat tgn

apa yg wan buat g farmasi

tanay dia ubat sapu

ambik yg harga rm6 lebih jgn yg mahal2 tu..

insyALLAH hilang...

try la

=_=

biella93 said...

mr.syazwan : uhuhu , yeke ?? emm okey2 , t kite try , tq eyh :)

cBk said...

mngkin allergic kat sesuatu kot..moga2 bella cepat sembuhh..amin

Followers